Avstämning och rapport

Sedan förra skriftliga rapporten så har mycket skett. Mailscriptet är nu fullt klart. Scriptet fungerar så att skall man kontakta Jennie, så är det den vägen man går. Man har möjlighet att välja om man skall få en egen kopia på sitt mail eller inte. Väljer man att inte få någon kopia, så får man en bekräftelse på att mailet i alla fall är skickat. Alla mail sparas i Databasen samt att alla mail också skickas direkt till Jennie. För att ha en backup och för att man enkelt skall kunna gå tillbaka till olika mail så sparas allt innehåll i databasen.

Bloggen är nu också rätt placerat och den blir alltid placerad i mitten på skärmen, då den känner efter hur stor skärmen är, och placerar efter det ut bloggen.

Jag hade igår, Söndag, en träff med Jennie. Vi gick då igenom hur utvecklingen av sidan gått och jag fick mer inblick i hur hon tänker om sidan samt hur hon har tänkt att utveckla detta “projekt”, med tävlingar och det hon skall använda bloggen till.

Vi gick då igenom om vad jag skulle ordna på sidan innan vi publicerar sidan. Det som hon ville ha på sidan, innan den läggs ut är en flik med länkar till Sociala Medier, så som Facebook, Twitter, Instagram och liknande. Galleri skall jag också kika mer på, att kunna dela upp det i olika “gallerier”, dvs att kunna ha olika mappar för tävlingar och liknande.

SEO-Optimering av sidan är också en viktig del för henne, för att på största möjliga vis kunna sprida bloggen. Det är också en del som jag skall kolla på. Har än så länge inte jobbat mycket ut efter SEO-perspektiv. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s